Schůze výboru 19. září 2015

Zápis z jednání výboru ZO dne 19.září 2015

Řídící schůze: př. Jelínek

Účast: př. Jelínek, Pávek, Kučera

omluveni: př. Peterka, Candra

Místo: Lhota 4

 

Program

  1. Zahájení

  2. Informace z jednání Krajského aktivu včelařů ve Veselí/Lužnicí

  3. Kontrola žádostí o dotaci 1.D

  4. Uzávěrka

  5. Tisk dokumentů a jejich příprava k odeslání

  6. Různé

  7. Závěr

 

K bodu 1) Jednání schůze zahájil přítel Jelínek, konstatoval, že byli pozváni všichni členové výboru, včetně členů revizní komise. Bez omluvy se nedostavili přítel Stanislav Kadlec a př. Hana Bušková

 

K bodu 2) Přítel Jan Pávek podal informace týkající se jednání Krajského aktivu včelařů ve Veselí nad Lužnicí, který se konal dne 12. září t.r. Nosným tématem byla národní dotace 1.D a její administrace. Vzhledem k tomu, že již druhým rokem pracujeme v systému CIS, je její zpracování v našich podmínkách velmi usnadněné. Přítel Pávek dále informoval o úkolech, které nás čekají v souvislosti se změnou názvu organizace. K tomu bude ještě samostatná schůze výboru.

 

K bodu 3)  Společně, jsme provedli kontrolu všech předložených žádostí o dotaci 1.D. Výbor konstatuje, že žádost předložili všichni včelaři naší ZO, kteří měli k 1.9. 2015 včelstva. Předložené žádosti byly úplné. Žádost o dotaci 1.D ve stanoveném termínu nepředložil přítel Josef Thér. Vzhledem k tomu, že údaje potřebné ke zpracování dat v CISu byly  již do tohoto programu doplněny, mohlo být přistoupeno k provedení uzávěrky.

 

K bodu 4) Po přesvědčení se, že všechny údaje jsou správně zadány do CISu jsme uzávěrku v elektronické podobě odeslali na centrálu.

 

K bodu 5) Následně byly vytištěny dokumenty 1) Souhrná žádost o dotaci 1.D a                                                                  2) Jmený seznam  žadatelů o dotaci 1.D

Tyto dokumenty byly opatřeny razítkem a po kontrole podepsány předsedou a jednatelem. Př. Kučera byl pověřen jejich odesláním na sekretariát ČSV. Od žádostí o dotaci byly odpojeny tiskopisy hlášení o počtu včelstev pro evidenci Hradišťko a ty byly rovněž  odeslány.

 

K bodu 6) Vzhledem k tomu, že nás čeká proces změny názvu, registrace a zápis do spolkového registru, bylo rozhodnuto, že budeme tuto záležitost řešit na výborové schůzi dne 3.října, ve 14,00hod. ve Lhotě u Kučerů.

 

K bodu 7) Závěrem předseda poděkoval přítomným za účast na schůzi a vynaložené úsilí ke zdárnému splnění všech úkolů týkající se první fáze zpracování dotace 1.D.


Zapsal: Miroslav Jelínek                                                                  Mladošovice 23.Září 2015


Hledat


Menu


Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Aktuality

Tomáš Procházka: Včelaři 18.5.2018

Spolupráce člověka a společenství sociálního hmyzu nepřestává fascinovat profesionály i amatéry ani v 21. století. V dokumentu o včelách a včelařích se Tomáš Procházka pokouší mezi několika vesnickými i městskými včelaři zjistit, jak jistá forma soužití s hmyzem může ovlivnit lidský život.

Rojení přeje rebelkám 9.5.2018

Některé dělnice rebelují i ve včelstvech, která jsou zcela v pořádku. Jakmile mají příležitost, podstrkují tajně svá trubčí vajíčka.

Jak jsem potkal úhyny 18.4.2018

Článek k zamyšlení, od Karla Jiruše.

Včelám může prodloužit život sladkovodní řasa, zjistili vědci 4.9.2016

Úbytku českého včelstva by mohl zabránit nečekaný pomocník, sladkovodní řasa chlorella. Zjistili to vědci z Biologického centra Akademie věd v Českých Budějovicích. Chlorella totiž obsahuje násobně víc bílkovin než včelami opylovávané květy, podle všeho působí i proti jejich stresu.

Vláda projedná dotace pro včelaře, měly by být vyšší 18.7.2016

Včelaři dostanou v následujících třech letech 232 milionů korun dotací. V uplynulých třech letech mohli získat 195 milionů, rozpočet včelařského programu tak vzroste zhruba o pětinu. Polovina peněz bude z českých zdrojů, zbytek z evropských peněz, předpokládá ministerstvo zemědělství. O vládním nařízení, kterým se upřesňují některé možnosti čerpání dotace, bude ve středu jednat vláda.

Starší »

Návštěvy (od 5.10.2009)