Schůze výboru 3. října 2015

Zápis z jednání výboru ZO
dne 3.10. 2015

 

Řídící schůze: př. Miroslav Jelínek

 

Účast: př. Miroslav Jelínek, Pavel Kučera, Jan Pávek

za KRK: př. Jan Šimánek, Hana Bušková

omluveni: př. Pavel Candra, Martin Peterka

 

PROGRAM

 

  1. Zahájení -  provedl př. Jelínek, přítomní byli seznámeni s obsahem schůze výboru

 

  1. Přednesení informací souvisejích se změnou názvu organizace – př. Jelínek informoval členy výboru a KRK o úkolech, které vyplývají z návodu na registraci základních informací ČSV v duchu pokynů vypracovaných právničkou ČSV Mgr. Yvetou Bartošovou. Vzhledem k tomu, že naše ZO má své IČ postupovali jsme přesně v duchu metodických pokynů. V letošním roce 11.01. se uskutečnila VČS a na ní byl zvolen nový výbor a noví  členové KRK. Proto není zapotřebí žádat o vydání změnového registračního listu. Přesto bylo doporučeno jeho kopii přiložit k materiálům, které budou odesílány na právní oddělení ČSV.

Dále jsme se dohodli na vyhotovení Čestného prohlášení pro:

předsedu Miroslava Jelínka

jednatele Jana Pávka

předsedu KRK Martina Peterku

člena KRK Jana Šimánka a

členku KRK Hanu Buškovou

Tyto prohlášení byly vytisknuty, překontrolována jejich správnost a úplnost.

Všichni jmenovaní souhlasí s tím, že budou zapsáni do spolkového rejstříku.

Přítel Jelínek v této souvislosti informoval přítomné, že předběžně mluvil s paní Hanou Filásovou, administrativní pracovnicí Obecního úřadu v Mladošovicích o možnosti úředního ověření podpisů na příslušných dokumentech. Paní Filásová sdělila, že takovýto úkon může jako úřední osoba provést. Přítel Jelínek byl přítomnými pověřen upřesnit s paní Filásovou termín možného ověření podpisů. Vzhledem k různorodosti trvalých bydlišť jednotlivých funkcionářů bude paní Filásová požádána o nejbližší možnou sobotu v dopoledních hodinách.  Př. Jelínek  všechny dotčené osoby včas upozorní mailem i telefonicky. Celá záležitost tak bude vyřízena naráz.

Př. Jelínek dále zajistí vyhotovení dokumentu Souhlas s umístěním sídla, který by byl také zároveň ověřen spolu s ostatními dokumenty. V našem případě se jedná o nemovitost ve vlastnictví Společenství vlastníků jednotek Mladošovice 64. S paní Miloslavou Pernickou jako předsedkyní tohoto společenství je tato záležitost projednána, souhlas dostaneme.

      

3. Př. Jelínek informoval o záměru nechat vyhotovit pamětní desku, která by byla umístěna na budově bývalé školy, dnes Obecního úřadu Mladošovice a připomínala by konec 2.sv. války v Mladošovicích. Př. Jiří Melichar vypracoval možný text. Jeho kopie byla poskytnuta př. Haně Buškové, která má v rodině sochaře pro konzultaci a vytvoření si názoru na možnosti, jak tento záměr realizovat. Tato záležitost zatím ještě nebyla konzultována se starostou obce panem Miroslavem Leštinou. Předběžně jsme se shodli na tom, že eventuální odhalení pamětní desky by se uskutečnilo na Medovém dnu v roce 2016.

 

Mladošovice 3.10. 2015                                              Zapsal: Miroslav Jelínek


Hledat


Menu


Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Aktuality

Tomáš Procházka: Včelaři 18.5.2018

Spolupráce člověka a společenství sociálního hmyzu nepřestává fascinovat profesionály i amatéry ani v 21. století. V dokumentu o včelách a včelařích se Tomáš Procházka pokouší mezi několika vesnickými i městskými včelaři zjistit, jak jistá forma soužití s hmyzem může ovlivnit lidský život.

Rojení přeje rebelkám 9.5.2018

Některé dělnice rebelují i ve včelstvech, která jsou zcela v pořádku. Jakmile mají příležitost, podstrkují tajně svá trubčí vajíčka.

Jak jsem potkal úhyny 18.4.2018

Článek k zamyšlení, od Karla Jiruše.

Včelám může prodloužit život sladkovodní řasa, zjistili vědci 4.9.2016

Úbytku českého včelstva by mohl zabránit nečekaný pomocník, sladkovodní řasa chlorella. Zjistili to vědci z Biologického centra Akademie věd v Českých Budějovicích. Chlorella totiž obsahuje násobně víc bílkovin než včelami opylovávané květy, podle všeho působí i proti jejich stresu.

Vláda projedná dotace pro včelaře, měly by být vyšší 18.7.2016

Včelaři dostanou v následujících třech letech 232 milionů korun dotací. V uplynulých třech letech mohli získat 195 milionů, rozpočet včelařského programu tak vzroste zhruba o pětinu. Polovina peněz bude z českých zdrojů, zbytek z evropských peněz, předpokládá ministerstvo zemědělství. O vládním nařízení, kterým se upřesňují některé možnosti čerpání dotace, bude ve středu jednat vláda.

Starší »

Návštěvy (od 5.10.2009)